Tradycyjnie już , w drugi tydzień po Świętach Wielkanocnych w E.Leclerc odbywa się festyn włoski. Wielbiciele kaparów, wszelkich odmian oliwek, tradycyjnych makaronów czy przeróżnych gatunków białego sera mogą je kupić po obniżonych cenach. Zostały one specjalnie sprowadzane na festyn. Specjalne ceny obowiązują także na wypiekane na miejscu pieczywo oraz słodkie włoskie desery własnej produkcji.
Dodatkowe atrakcje czekają na klientów, którzy wybiorą się na zakupy do radomskiego sklepu w sobotę i niedzielę. W sobotę w godz. 11 - 17, włoskie potrawy będzie prezentował kucharz z David Gaboriaud i choć jest on Francuzem mieszkającym w Polsce zna się na włoskiej kuchni jak mało kto. Z produktów dostępnych w sklepie, przygotuje smaczne i proste dania na każdą kieszeń. Będzie można ich spróbować. Degustacja włoskich dań przewidziana jest także w niedzielę.