Konferencja naukowo-szkoleniowa odbędzie się 12 listopada o godz. 11 w sali koncertowej Zespołu Szkół Muzycznych w Radomiu.
Program konferencji:
11.00-11.15 Powitanie zaproszonych gości
lek. med. Lucyna Wiśniewska – Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Radomiu.
11.15-12.00 „Racjonalne zalecenia żywieniowe z uwzględnieniem otyłości” - dr n. med. Wioleta Respondek Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie
12.10-12.45 „Rola i znaczenie składników odżywczych dla organizmu człowieka, zalecenia przy sporządzaniu podstawowych posiłków” - mgr inż. Monika Krynicka-Gać Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie.
12.45-13.20 „Sklepiki szkolne – aspekty higieniczno-sanitarne, lista produktów zalecanych i nie zalecanych do sprzedaży” - mgr inż. Anna Smolarz, Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie.
13.20-14.00 „Lista oferowanych produktów w sklepikach szkolnych na terenie Radomia i powiatu radomskiego. Działania i zalecenia Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Radomiu” - mgr inż. Helena Kobus kierownik Sekcji Nadzoru Bezpieczeństwa Żywności, Żywienia i Kosmetyków Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Radomiu.
14.00-14.15 Podsumowanie konferencji, dyskusja
Chcesz szybciej dowiadywać się o nowych wydarzeniach i czytać najświeższe newsy? POLUB NAS NA FACEBOOKU. ZRÓB TO TERAZ >>