Decyzja o przekazaniu kuchni prywatnej firmie jest podyktowana potrzebą szukania oszczędności. Jak zapewnia dyrekcja, pacjenci nie powinni obawiać się o pogorszenie jakości serwowanych dań.
Z szacunków jakie zostały przeprowadzone wynika że na przekazaniu tej części dzialalności szpitala zewnętrznej firmie, lecznica może zaoszczędzić nawet milion złotych. Obecnie w szpitalnej kuchni pracuje prawie 60 osób.
Podobnie już jakiś czas temu stało się z załogą personelu dbającego o czystość. Firma zewnętrzna, która przejęła obowiązek utrzymania porządku na terenie szpitala, zatrudniła załogę którą wcześniej zatrudniał szpital. Prawdopodobnie za jakiś czas także szpitalna pralnia zostanie przekazana prywatnej firmie.
Chcesz szybciej dowiadywać się o nowych wydarzeniach i czytać najświeższe newsy? POLUB NAS NA FACEBOOKU. ZRÓB TO TERAZ >>
Szpitalna kuchnia będzie w prywatnych rękach
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny ogłosił przetarg na przygotowywanie posiłków dla pacjentów. Wraz z kuchnią, w prywatne ręce lecznica zamierza oddać dotychczasowych pracowników kuchni. Firma, która wygra przetarg ma im zagwarantować pracę przez okres roku.
Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu