Maciej Montelatic jako pierwszy kucharz w regionie wpisuje się w gastronomiczną mapę Polski. Dzięki temu nasze miasto, Radom pojawia się na mapie "Żółtego przewodnika Gault&Millau" po raz pierwszy w historii - czytamy na oficjalnym profilu restauracji na Facebooku.
Restauracja Pasja została oceniona na 11,5 pkt i zdobyła czapkę Q - dla debiutującej w przewodniku restauracji to ogromny prestiż.
"Żółty przewodnik Gault&Millau" - Francuski prestiż, polski smak. Jedyny międzynarodowy, obiektywny przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce. Ponad 700 adresów dla miłośników dobrego smaku.
Przewodnik powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q.
Przewodnikowi przyświeca hasło: "Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena".