Poniedziałek 25 listopada
Erazma, Katarzyny, Beaty
RADOM aktualna pogoda

Restauracja Pasja w Żółtym Przewodniku Gault&Millau

dm 2017-12-05 15:50:00

Restauracja Pasja - jako jedyna w regionie - z szefem kuchni Maciejem Montelatic - po raz pierwszy w historii - pojawiła się na mapie "Żółtego przewodnika Gault&Millau Polska 2018".

Maciej Montelatic jako pierwszy kucharz w regionie wpisuje się w gastronomiczną mapę Polski. Dzięki temu nasze miasto, Radom pojawia się na mapie "Żółtego przewodnika Gault&Millau" po raz pierwszy w historii - czytamy na oficjalnym profilu restauracji na Facebooku.

Restauracja Pasja została oceniona na 11,5 pkt i zdobyła czapkę Q - dla debiutującej w przewodniku restauracji to ogromny prestiż.

"Żółty przewodnik Gault&Millau" - Francuski prestiż, polski smak. Jedyny międzynarodowy, obiektywny przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce. Ponad 700 adresów dla miłośników dobrego smaku.

Przewodnik powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q.

Przewodnikowi przyświeca hasło: "Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena".

 

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych