„Galeria Smaku” to lokal, którego specjalnością były dotychczas szybkie i tanie posiłki. Jego właściciel Marcin Jędryszek podkreślał, że w ciągu dnia na brak klientów nawet nie narzeka, ale wieczorem restauracja praktycznie świeci pustkami.
Magda Gessler zwróciła natomiast uwagę, że w pracownikach „Galerii” tkwi duży potencjał, ale wiele rzeczy trzeba zmienić. Np. z menu wyeliminowała mrożonki, stawiając na świeże warzywa z regionu. Wprowadziła także nieco zmian w wystroju lokalu. Zmieniła się również filozofia prowadzenia restauracji. Do tej pory stawiano tam na szybkie, niedrogie dania w cenie do 15 zł, teraz natomiast, zachowując dotychczaswoą funkcję bistro w godziniach wcześniejszych, wieczorem „Galeria” stała się klasyczną restauracją z menu dla klienta.
Zmiany już przyniosły zwiększoną liczbę klientów, ale tak naprawdę dopiero wczorajsza emisja programu, który nakręcano w czerwcu, powinna przynieść zdecydowanie większe efekty.
Magda Gessler od kilku lat prowadzi w stacji TVN program pt. "Kuchenne rewolucje". Zgłaszają się do niego osoby, które posiadają lokale gastronomiczne i nie radzą sobie w branzy. Magda Gessler w każdym odcinku odwiedza jedną restaurację, w której przez cztery dni wprowadza zmiany, szkoli personel i pokazuje, jak promować lokal. Po kilku tygodniach ponownie się w nim pojawia i sprawdza, czy zmiany są kontynuowane i jaki efekt przyniosły."Kuchenne rewolucje" to polska wersja programu "KI=itchen Nightmares", gdzie gospodarzem jest światowej sławy kucharz Gordon Ramsay.