To wydarzenie jakiego w naszym mieście jeszcze nie było, a także niepowtarzalna okazja by spróbować i docenić dziedzictwo kulturalne ziemi radomskiej. Na uczestników będzie czekać moc atrakcji: warsztaty kulinarne (zapisy w namiocie organizatora), degustacje od kół gospodyń wiejskich z regionu radomskiego, food trucki i stoiska radomskich restauratorów i rzemieślników, dmuchańce, oraz animacje dla dzieci.
Dodatkowo na gości festiwalu czeka wydarzenie specjalne: bicie rekordu Polski w przyrządzeniu największej parzybrody na wielkiej patelni, które poprowadzi finalista 3 edycji MasterChef, Mariusz Szwed! Czy uda nam się przebić 100 kg?
Kolejną atrakcją Festiwalu jest konkurs kulinarny w dwóch kategoriach: najlepsze ciasto Radomianka i najlepsza nalewka wiśniowa. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody! Szczegóły będą dostępne już wkrótce na Facebooku organizatora.
Zapraszamy już 12 sierpnia od godziny 14.00 na radomski Rynek.
Zadanie współfinansowane ze środków Gminy Miasta Radomia.