Poniedziałek 31 marca
Beniamina, Kornelego, Balbiny

Wielkanocna pascha migdałowa - świąteczny przepis od SM Mlekpol

Artykuł sponsorowany 2021-03-28 21:43:00

Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne.

W Mlekpolu naturalnie dbamy o ludzi, a także o to, aby wspólnie spędzone dbamy rodzinne chwile były wyjątkowo smaczne. Oferowane przez nas produkty sprawią, że tradycyjne potrawy zyskają doskonały smak i staną się ozdobą świątecznego stołu. Pragniemy inspirować naszych konsumentów, zachęcamy do poszukiwania nowych kulinarnych rozwiązań i do korzystania z naszych propozycji dostępnych na stronie www.najlepszewkuchni.pl.

W te Święta pamiętajmy o tym, co najważniejsze – miłości i rodzinie, wzajemnej trosce i aby czerpać radość ze wspólnego biesiadowania. 



Składniki: 

• 500 g twarogu półtłustego Mazurski Smak 

• 200 g cukru pudru

• 5 żółtek twardych

• 2 żółtka płynne

• 120 g masła extra Mazurski Smak 

• 2 łyżki sera mascarpone Mlekpol

• laska wanilii

• 2 łyżki posiekanych migdałów

• 2 krople esencji migdałowej

• 50 g rodzynek 

Przygotowanie: 

W malakserze mieszamy zmielony twaróg z cukrem i ugotowanymi jajkami, na koniec dodajemy jajka surowe i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy masło (o temperaturze pokojowej), mascarpone, nasiona wanilii, pokrojone migdały i esencję. Mieszamy na najmniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do niego namoczone w wodzie rodzynki i mieszamy ponownie do połączenia. Formę wykładamy masą i dokładnie uciskamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy udekorowane płatkami migdałów.

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap