Obecność „Salcesonu Wizytowego” wśród Produktów Tradycyjnych potwierdza jego wyjątkową jakość, wyśmienity smak oraz wytwarzanie zgodne z tradycyjnymi metodami produkcji. Jest on produktem najwyżej jakości wyrabianym tradycyjnymi metodami w oparciu o naturalny skład surowców pozbawionych konserwantów. Smak jakim charakteryzuje się salceson przywołuje wspomnienia smaku tradycyjnej polskiej wędliny, które mogliśmy spotkać na polskich wiejskich stołach kilkadziesiąt lat temu.
Jest to kolejny produkt z terenu gmin tworzących Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” i jeden z nielicznych z terenu Południowego Mazowsza który uzyskał w/w certyfikat, który umożliwia nam dalsze działania pozwalające na rozwój i budowę marki produktów wytwarzanych na terenie naszych gmin.
Salceson Wizytowy państwa Pysiaków produktem tradycyjnym
Jak nas informuje Cezary Adam Nowek – Prezes Stowarzyszenia „Razem dla Radomki”, Salceson Wizytowy produkowany w Gospodarstwie Rolnym Elżbiety i Wojciecha Pysiak ze Zdziechowa (gmina Zakrzew) na podstawie wniosku przygotowanego przez Lokalną Grupę Działania „Razem dla Radomki” w dniu 18 lipca 2012 r. uzyskał pozytywną opinię i został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu
Dodaj komentarz
Przeczytaj też:

Wielkanocny remis Radomiaka w Niepołomicach

Nowa lokalizacja Izby Przyjęć Planowych

Gombrowicz w podróży: z Paryża do Radomia

Trwa realizacja programu Miasto Przyjaznych Zmian
![Pogoda w Radomiu. Prognoza na dziś i najbliższe siedem dni [SPRAWDŹ]](./zarzadzanie/uploads//artykuly/artykuly/2025/04/58128/8eb48e6047a8b310df3863900f496042-310-180.jpg)
Pogoda w Radomiu. Prognoza na dziś i najbliższe siedem dni [SPRAWDŹ]
![Radomianie robią przedświąteczne zakupy. Wielu kupujących na targowisku Korej [ZDJĘCIA]](./zarzadzanie/uploads//artykuly/artykuly/2025/04/58127/6a9b8aa204635b57696c0f8144e886f3-310-180.jpg)