Niedziela 20 kwietnia
Agnieszki, Czesława, Amalii

Ostatnia szansa, by wypromować swój produkt na Mazowszu

bw 2016-02-26 13:00:00

Zbliża się ostateczny termin zgłaszania produktów do konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Propozycje swoich wyrobów kulinarnych można zgłaszać tylko do 29 lutego br.

– Właśnie w tym miesiącu kończy się nabór wniosków do konkurs o Laur Marszałka. Warto wziąć w nim udział, by promować to, co swojskie, smaczne i zdrowe. Tym bardziej, że coraz więcej ludzi szuka na półkach sklepowych właśnie zdrowej tradycyjnej żywności ­– podkreśla wicemarszałek Janina Ewa Orzełowska.

Do tej pory nagrodzono już ponad 100 producentów z Mazowsza. W ubiegłym roku Laur Marszałka zdobyły m.in. takie wyroby jak: boczek rolowany, staropolski sernik świąteczny, pasztet warzywny, miód wielokwiatowy „Wesoła Pszczółka”, a także powidła śliwkowe bez cukru czy ser królewski wędzony.

Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap