Poniedziałek 21 kwietnia
Anzelma, Bartosza, Konrada

Oni wykorzystywali sól wypadową zamiast spożywczej. Na liście nie ma firm z Radomia, są z regionu

kk 2013-03-12 17:30:00

Fundacja Pro-test opublikowała listę 646 cukierni, restauracji, piekarni, w których zamiast soli spożywczej stosowano sól wypadową. Przedsiębiorcy przekonani, że kupują sól spożywczą, nabywali sól wypadową.

Na liście nie znalazł się żaden odbiorca z Radomia. Sa za to odbiorcy z regionu: firma Robertino ze Stanisławic koło Kozienic, piekarnia Wilków z Wilkowa Drugiego w gminie Błędów,  piekarnia Włodarczyk - Marek Kłóska z Nowych Grobic w gminie Chynów i cukiernia Aleksandra Klepacza z Grójca.

Przypomnijmy, że według służb sanitarnych chociaż sól wypadowa różni się składem od soli spożywczej, to jej spożycie nie jest groźne dla zdrowia.

Listę firm, które wykorzystywaly w swej działalności sół wypadową mozna znaleźć tutaj .

Listę tę udostepniła fundacji Główna Inspekcja Sanitarna.

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap