Siedem edycji konkursu to ponad 500 produktów zgłoszonych do konkursu i prawie 100 nagrodzonych producentów. Nagrodzono już m.in. OSM Garwolin za Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójkę Mazowiecką czy olej rzepakowy Kesslera.
Ci, którzy nie skorzystali jeszcze z szansy zaprezentowania swoich wyrobów, mogą to zrobić do 28 lutego br. Do tego czasu można przesyłać zgłoszenia. Wystarczy wypełnić formularz (dostępny tutaj) i przesłać go na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.
Zgłoszenia są mile widziane zarówno od producentów indywidualnych, jak i przedsiębiorców. Do wygrania cenne nagrody rzeczowe. Laureaci będą mieć również możliwość zamieszczenia na swoich wyrobach logo konkursu.
– Naprawdę warto wziąć udział w tym konkursie i pochwalić się swoimi osiągnięciami kulinarnymi – zachęca marszałek województwa mazowieckiego Adam Struzik. – Już sam udział w konkursie daje wiele satysfakcji, a oznaczenie produktu laurem to duże wyróżnienie i potwierdzenie jakości – dodaje.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>