Grecja, Hiszpania, Włochy i Francja przyciągają nas swą kulturą, ciekawymi zabytkami, malowniczymi krajobrazami ale też kuchnią, która zdobyła popularność na całym świecie. Dla mieszkańców tego regionu gotowanie to pasja, ale też celebrowanie posiłków z przyjaciółmi, cieszenie się życiem i często wręcz ceremonialny sposób przygotowywania potraw.
E.Leclerc w Radomiu pragnie przybliżyć specyfikę kuchni śródziemnomorskiej dlatego cyklicznie organizuje festyn obfitujący w paletę produktów regionalnych. Z tej okazji zostały sprowadzone prosto z Hiszpanii czy Włoch, niedostępne nigdzie indziej w Radomiu, różne gatunki serów, wędlin, oliwek i innych dodatków charakterystycznych dla śródziemnomorskiej kuchni.Kuchnia krajów basenu Morza Śródziemnego zdobyła liczne grono miłośników między innymi dzięki idealnemu dopasowaniu do różnorodnych gustów i upodobań kulinarnych.
Zarówno sympatycy prostych, tradycyjnych dań jak i poszukiwacze oryginalnych doznań smakowych znajdą coś dla siebie. Ułatwieniem tego zadania będzie z pewnością zaplanowana na 7 oraz 8 marca specjalna degustacja różnorodnego asortymentu kuchni śródziemnomorskiej.
Chcesz szybciej dowiadywać się o nowych wydarzeniach i czytać najświeższe newsy? POLUB NAS NA FACEBOOKU. ZRÓB TO TERAZ >>