-12 marca na teren inwestycji wszedł generalny wykonawca - firma Intersol Developer. Obecnie prowadzone są prace ziemne i trwa przygotowanie do wylewania fundamentów - mówi Leszek Woźniak - wiceprezes spółki Radomskie Hale Mięsne.
Zarząd spółki liczy, że do końca listopada uda się postawić budynek w stanie surowym, a w marcu przyszłego roku urządzony obiekt będzie już czekał na klientów.
- Najemcy zainteresowani stoiskami w naszej hali już podpisują umowy przedwstępne. Mamy średnio troje chętnych na jedno stanowisko - dodaje wiceprezes.
Jak już informowaliśmy, Spółka Radomskie Hale Mięsne pod koniec ubiegłego roku otrzymała zgodę Rady Miejskiej na dzierżawę działki przy ul. Wernera na 15 lat. Tym samym spółka zobowiązała się do zbudowania nowej hali targowo-usługowej w ciągu dwóch lat. Budynek ma mieć dwie kondygnacje: parter i piętro. W hali znajdzie się 46 stanowisk dla lokalnych przedsiębiorców. Na parterze przewidziano powierznie handlowe (nie tylko z mięsem), na piętrze usługowe i biurowe.
Nowa hala ma mieć ok. 5000 m.kw. i kosztować ok. 15 mln zł. Przy budynku zaplanowano 192 miejsca parkingowe dla klientów.
Przypominamy, że prywatni przewoźnicy, którzy do tej pory korzystali z dawnego dworca linii podmiejskich przy Wernera, będą mogli to robić tylko do końca marca.
Chcesz szybciej dowiadywać się o nowych wydarzeniach i czytać najświeższe newsy? POLUB NAS NA FACEBOOKU. ZRÓB TO TERAZ >>
Za rok zrobimy zakupy w nowym obiekcie. Radomskie Hale Mięsne ruszyły z budową [ZDJĘCIA]
Przy skrzyżowaniu ulic Wernera i Szarych Szeregów rozpoczęto budowę nowego obiektu handlowego. Za rok mają w nim znajdować się stanowiska mięsne, wędliniarskie i handlowo - usługowe kilkudziesięciu rodzimych producentów.
Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu