Dania przygotowane przez radomiankę cieszyły się dużym powodzeniem. Na degustację skusił się m.in. znany radomski parodysta, Waldemar Ochnia. A było w czym wybierać. Kucharka przygotowała pięć potraw: crostini alla napoletana (zapiekany chleb z sardelami), palline e fruta (sałatka owocowa z kozim serem), coste di sedano farcite (nadziewane łodygi selera), fusilli alla napoletana (makaron fusilli w sosie pomidorowym), spaghetti alla puttanesca (spaghetti z sosem z oliwek i kaparów).
Anna Kosterna-Kaczmarek bardzo cieszyła się, że wiele osób spróbowało jej włoskich dań. Miała też specjalne podziękowania. - Bardzo dziękuję dyrekcji sklepu E.Leclerc za chęć współpracy ze mną oraz pracownikom za ogromną pomoc. Dziękuję również dziewczynom z technikum gastronomicznego, które z ogromnym zaangażowaniem pomagały mi przygotować te wszystkie pyszności - napisała na swoim blogu czosnekwpomidorach.blogspot.com, gdzie można znaleźć wszystkie przepisy na prezentowane potrawy.
- Bardzo jesteśmy zadowoleni z festiwalu, zauważyliśmy, że produkty włoskie są coraz bardziej popularne w Polsce - podsumował dyrektor E.Leclerc w Radomiu, Thomas Renard.
Chcesz szybciej dowiadywać się o nowych wydarzeniach i czytać najświeższe newsy? POLUB NAS NA FACEBOOKU. ZRÓB TO TERAZ >>