Środa 23 kwietnia
Jerzego, Wojciecha, Adalberta

Radomski chleb nagrodzony

dag 2012-06-14 09:00:00

Chleb z żurawiną, kiełbasa ze strychu, jagoda z żubrówką czy pagórki mazowieckie to tylko niektóre  z produktów charakteryzujących się pysznym smakiem i nagrodzonych w V edyjcji konkursu o Laur Marszałka. 

Fot: www.mazovia.pl Szynka z nogą wędzoną

Spośród aż 79 zgłoszonych produktów wybrano 14. W kategorii Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne znajdowały sie szynka z nogą wędzoną, ser biały z markowej zagrody, kiełbasa mazowiecka podsuszana. W kategorii Mazowieckie Prokukty Konwencjonalne górował chleb z żurawiną wypiekany w radomskiej piekarni Fogiel&Fogiel. Były także śmietana termizowana, syrop malinowy, jagoda z żubrówką oraz miody ostrowskie wielokwiatowe. W konkursie wręczono również dwa wyróżnienia.

Nagrody producentom wręczył marszałek Adam Struzik. 

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap