Spośród aż 79 zgłoszonych produktów wybrano 14. W kategorii Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne znajdowały sie szynka z nogą wędzoną, ser biały z markowej zagrody, kiełbasa mazowiecka podsuszana. W kategorii Mazowieckie Prokukty Konwencjonalne górował chleb z żurawiną wypiekany w radomskiej piekarni Fogiel&Fogiel. Były także śmietana termizowana, syrop malinowy, jagoda z żubrówką oraz miody ostrowskie wielokwiatowe. W konkursie wręczono również dwa wyróżnienia.
Nagrody producentom wręczył marszałek Adam Struzik.
Radomski chleb nagrodzony
Chleb z żurawiną, kiełbasa ze strychu, jagoda z żubrówką czy pagórki mazowieckie to tylko niektóre z produktów charakteryzujących się pysznym smakiem i nagrodzonych w V edyjcji konkursu o Laur Marszałka.
Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu