Francuska kuchnia wydaje się nam bliska, jednak cały czas jest co odkrywać. Gama produktów z Francji w sklepach E.Leclerc stale powiększa się o unikalne, regionalne smaki, które przekrojowo prezentuje okolicznościowy przewodnik – katalog wydany specjalnie na tę okazję. To szansa, by kuchnia francuska kojarzyła się z czymś więcej, niż ciastem francuskim i „omelette au fromage”.
Nadarza się okazja na przedstawienie swojemu podniebieniu dzieł takich jak krem z kasztanów, konfitury bez konserwantów, słynna, prawdziwa musztarda Dijon czy alzacki pasztet z foie gras. Na niezdecydowanych odkrywców nowych smaków czekają degustacje w towarzystwie zapachu chrupiącego, naturalnego pieczywa. Klimat francuskiej „cuisine” tworzą potrawy lekkie i wykwintne. Wielbiciele tych pierwszych zwrócą z pewnością uwagę na oryginalne produkty "pret-a-porter" i mrożonki. Inspiracją do wykwintnych deserów będą maślane Palets Bretons czy nadziewane biszkopty Chamonix. Jest więc okazja na spróbowanie wielu specjałów po raz pierwszy.
Dni francuskie w E.Leclerc od 6 do 18 października, to szansa, na trójkolorową zmianę w swojej domowej kuchni. - Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali różnorodne odcienie kuchni francuskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej, apetycznej i wykwintnej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku francuskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują do przyrządzania potraw, a także do poznawania sztuki gotowania. Cieszymy się, że możemy zaprezentować oryginalny francuski asortyment w atrakcyjnych cenach – mówi Jean-Philippe Magre, prezes E.Leclerc Polska.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>