Grecja, Hiszpania, Włochy i Francja przyciągają nas swą kulturą, ciekawymi zabytkami, malowniczymi krajobrazami ale też kuchnią, która zdobyła popularność na całym świecie. Dla mieszkańców tego regionu gotowanie to pasja, ale też celebrowanie posiłków z przyjaciółmi, cieszenie się życiem i często wręcz ceremonialny sposób przygotowywania potraw.
E.Leclerc w Radomiu pragnie przybliżyć specyfikę kuchni śródziemnomorskiej dlatego cyklicznie organizuje festyn obfitujący w paletę produktów regionalnych. Z tej okazji zostały sprowadzone prosto z Hiszpanii czy Włoch, niedostępne nigdzie indziej w Radomiu, różne gatunki serów, wędlin, oliwek i innych dodatków charakterystycznych dla śródziemnomorskiej kuchni.
Kuchnia krajów basenu Morza Śródziemnego zdobyła liczne grono miłośników między innymi dzięki idealnemu dopasowaniu do różnorodnych gustów i upodobań kulinarnych. Zarówno sympatycy prostych, tradycyjnych dań jak i poszukiwacze oryginalnych doznań smakowych znajdą coś dla siebie. Ułatwieniem tego zadania będzie z pewnością zaplanowana na 7 oraz 8 marca specjalna degustacja różnorodnego asortymentu kuchni śródziemnomorskiej.
E.Leclerc to pierwsza europejska sieć zrzeszająca niezależnych handlowców prowadzących pod wspólnym szyldem ponad 500 sklepów wielkopowierzchniowych we Francji i innych krajach europejskich. Ta najdłużej działająca w Polsce, bo już od 1995 roku, sieć super i hipermarketów, nie jest wielkim koncernem, tylko stowarzyszeniem niezależnych przedsiębiorców. E.Leclerc to znak firmowy, pod którym zrzeszeni są niezależni handlowcy, właściciele przedsiębiorstw zarządzanych w autonomiczny sposób. Każdy sklep to odrębny podmiot - mała firma, robiąca wiele dla lokalnego rynku i płacąca podatki w kraju, w którym działa. E.Leclerc jest stowarzyszeniem przedsiębiorców, którym zależy na rozwoju zawodowym i równocześnie na wspieraniu społeczności lokalnych. W roku 2013 sieć E.Leclerc osiągnęła obroty w wysokości 2749 milionów złotych. Sieć E.Leclerc została laureatem prestiżowej nagrody branży retail i FMCG, Retailer of the Year 2011 oraz Retailer of the Year 2012 w kategorii Hipermarket. Obecnie zatrudnia 6 300 pracowników w 41 sklepach znajdujących się w 39 miastach na terenie 16 województw. Wszystkie sklepy marki Billa zakupione w 2010 roku od Rewe Group są obecnie niezależnie działającymi spółkami zarządzanymi przez polskich przedsiębiorców.
Chcesz szybciej dowiadywać się o nowych wydarzeniach i czytać najświeższe newsy? POLUB NAS NA FACEBOOKU. ZRÓB TO TERAZ >>
Bogactwo śródziemnomorskiej kuchni na wyciągnięcie ręki
Jak co roku E.Leclerc w Radomiu zaprasza na festyn i degustację śródziemnomorskich produktów. Unikatowe włoskie sery, oryginalne hiszpańskie wędliny, regionalne wykwintne wina i przekąski znajdą się w ofercie rozpoczynającego się 4 marca festiwalu smaków kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego.
Komentarze naszych czytelników
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu