Ma być pomysłowo, bo wszystkim chodzi o to, by babciom i dziadkom w dniu ich święta sprawić radość. By ułatwić wybór prezentu dla tych, którym tak wiele zawdzięczamy, cukiernia E. Leclerc postawiła na najlepsze składniki i kreatywność cukierników. W ten sposób powstała ręcznie robiona czekolada w taflach, dekorowana bakaliami. Taka czekolada: gorzka, deserowa i biała w przezroczystym opakowaniu z kokardką, to upominek, który z pewnością ucieszy każdą babcię i każdego dziadka.
Jak powstaje ta wyjątkowa czekolada? - Do produkcji używamy tylko wysokiej jakości składników. Warto wiedzieć, że czekolada deserowa zawiera 50% kakao, a gorzka 70% - uchyla rąbka tajemnicy Czarek, cukiernik z cukierni E. Leclerc Radom.
Pewnie jesteście ciekawi, jakie bakalie znajdziecie w taflach? Otóż: orzechy nerkowca i laskowe oraz suszone owoce: jabłka, banany, żurawinę, jagody goji.
Po złamaniu tafle przyozdabiane są jadalnymi koralikami lub wiórkami kokosowymi. Czekolada jest pyszna, rozpływa się w ustach. Zjedzenie nawet małego kawałka poprawia nastrój, powoduje uczucie zadowolenia, rozjaśnia umysł i zwiększa przypływ energii!
Na Dzień Babci - 21 stycznia i Dzień Dziadka - 22 stycznia na ręcznie robioną czekoladę z bakaliami obowiązuje 50% rabat.