Poniedziałek 25 listopada
Erazma, Katarzyny, Beaty
RADOM aktualna pogoda

Radomski E.Leclerc rozpoczyna ''Czwartki ze smakiem''

dm 2017-11-07 10:25:00

W najbliższy czwartek o godzinie 17 w hipermarkecie E.Leclerc gościć będzie Aleksandra Odziemkowska, autorka bloga o odżywianiu według modelu LCHF (www.olalalchf.pl), zwyciężczyni Radomskiego Plebiscytu Blogowego 2017 w kategorii Najlepszy Blog Kulinarny.

Aleksandra Odziemkowska

Blogerka zdradzi tajniki diety niskowęglowodanowej i wysokotłuszczowej oraz - na oczach gości i klientów hipermarketu - przygotuje potrawę niespodziankę i zaprosi na degustację.

"Czwartki ze smakiem"

E.Leclerc rozpoczyna cykliczną akcję (co drugi czwartek miesiąca) z udziałem znanych blogerów kulinarnych, ekspertów od żywienia, czy kucharzy znanych z programów telewizyjnych.

Na pierwszy ogień idzie wspomniana wyżej Aleksandra Odziemkowska, zwyciężczyni Radomskiego Plebiscytu Blogowego 2017 w kategorii Najlepszy Blog Kulinarny.

Radomski E.Leclerc edukuje i uświadamia, jak zdrowo się odżywiać, po co sięgać podczas zakupów. - To będą „Czwartki ze smaczkiem”. Pierwsze takie spotkanie zatytułowane „Jedz zdrowo” odbędzie się (w sklepie) już 9 listopada o godzinie 17. Nasze „Czwartki ze smaczkiem” są skierowane do osób, które chcą zdrowo się odżywiać, sięgać po wartościowe produkty, uczyć się wybierać odpowiednie składniki, a następnie przygotowywać z nich potrawy dla siebie i swoich rodzin. Dzięki wiedzy specjalistów chcemy w łatwy i przyjemny sposób edukować radomian w kwestii żywieniowej - mówi Agnieszka Witczak-Armacińska z radomskiego E.Leclerc.

Każdy „Czwartek ze smaczkiem”, będzie poświęcony innej tematyce.

- Wspólnie ze specjalistami podpowiemy po co mają sięgnąć osoby z nietolerancją glutenu, alergicy. Będziemy między innymi uczyć radomian kupować wołowinę i przygotowywać z niej pyszności. To samo w przypadku jagnięciny, która jest zdrowa, a wciąż tak mało u nas popularna. Skupimy się na owocach morza, z których przygotujemy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Jedno ze spotkań poświęcimy serom, będzie można przede wszystkim popróbować wiele ich gatunków, zajrzeć do dojrzewalni serów E.Leclerc. Wspólnie z ekspertami będziemy tłumaczyć i pokazywać jak wybierać jaja (co oznacza symbol, który się na nich znajduje, jak sprawdzić od jakiego chowu kur pochodzi jajo) i w jaki sposób je przechowywać - dodaje Agnieszka Witczak-Armacińska.

Każde spotkanie będzie składało się z krótkiej warstwy teoretycznej i praktycznej: wybór składników, przygotowanie potraw, degustacja. Będzie czas na zadawanie ekspertom pytań i przemyślane zakupy.

„Czwartki ze smaczkiem” będą odbywać się w co drugi czwartek miesiąca (w tym roku kalendarzowym 9 i 23 listopada, 7 i 21 grudnia).

- Osoby zainteresowane udziałem w naszej akcji, wszelkie informacje znajdą na Facebooku E.Leclerc Radom. Będziemy informować o tematach spotkań i ekspertach, którzy będą je prowadzić - informuje Agnieszka Witczak-Armacińska.

Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych