Piątek 20 września
Eustachego, Filipiny, Faustyny
RADOM aktualna pogoda

Francuskie rarytasy wracają na półki!

dm, E.Leclerc 2019-03-07 08:50:00

Flammekueche i quiche lorraine, to pyszności, które w sobotę dla klientów E.Leclerc Radom przygotuje Benoit Savarre z Francji. Okazją do smakowania będzie Festiwal Kuchni Francuskiej, który w hipermarkecie trwa od 5 do 9 marca.

Wielkie gotowanie rozpocznie się o godzinie 11. W sklepie stanie wysepka, na której dominować będą francuskie przysmaki. - Kuchnia francuska jest znana i ceniona na całym świecie. Nie jest tajemnicą, że Francuzi traktują swoje potrawy i produkty jako część światowego dziedzictwa - mówi Agnieszka Witczak-Armacińska, marketing&public relations manager E.Leclerc Radom.

Benoit Savarre, który na co dzień pracuje w E.Leclerc Radom przygotuje flammekueche i quiche lorraine. To pewnego rodzaju tarta, wypiekana w formie placka składającego się ze słonego, kruchego ciasta i wytrawnego nadzienia.

Aromat dań

Aromat francuskich pyszności będzie rozchodzić się po całym sklepie i z pewnością na stoisko z francuskimi specjałami oraz kulinarną wyspę przywiedzie smakoszy kuchni znad Loary.

Lekka i pyszna kuchnia francuska

- Organizując Tydzień Francuski, chcemy naszych klientów utwierdzić w przekonaniu, że kuchnia naszych zagranicznych sąsiadów jest delikatna, lekka, wysublimowana, fantazyjna, a przede wszystkim bardzo smaczna. To okazja by każdy mógł spróbować przeróżnych specjałów i wybrać te, które smakują mu najlepiej. Co ważne w dniach, kiedy trwa Festiwalu Kuchni Francuskiej produkty kuchni francuskiej można kupić w atrakcyjnej cenie - dodaje Agnieszka Witczak-Armacińska.

Podczas festiwalu klienci hipermarketu przy ulicy Toruńskiej 1 mogą spróbować francuskich wędlin, serów, przekąsek. - Na uwagę zasługują takie pyszności, jak pieczeń wiejska z zielonym pieprzem, mortadela z Montorsi, suszona, wieprzowa kiełbasa, foie gras, rozmaite tarty, pasty. Będzie można pokusić się po chrupiące, ukochane przez Polaków bagietki, rozpływające się w ustach croissanty, jedne powstają w piekarni E.Leclerc, drugie w Cukierni E.Leclerc czy serami takimi jak: Marechal, Emmental, Mimolette czy Comte - kończy i zaprasza na wydarzenie Agnieszka Witczak-Armacińska.

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych