Laureat programu MasterChef opowie o swojej kulinarnej pasji, a pyszność, którą przygotuje będzie podpowiedzią dla tych wszystkich, którzy nie mają jeszcze pojęcia czym zaskoczyć domowników na kolacji wigilijnej.
- To będzie coś lekkiego, smacznego, myślę, że będzie smakowało zarówno tym, którzy lubią tradycję na talerzu, jak i innowację - mówi Michał Fabiszewski.
Spotkanie ze znanym i cenionym kucharzem w ramach "Czwartków ze smaczkiem" odbędzie się w E.Leclerc Radom już 7 grudnia o godzinie 17. Wstęp jest darmowy.
- Nasze „Czwartki ze smaczkiem” są skierowane do osób, które chcą zdrowo się odżywiać, sięgać po wartościowe produkty, uczyć się wybierać odpowiednie składniki, a następnie przygotowywać z nich potrawy dla siebie i swoich rodzin. Dzięki wiedzy specjalistów chcemy w łatwy i przyjemny sposób edukować radomian w kwestii żywieniowej. W najbliższy czwartek naszym gościem będzie Michał Fabiszewski - osoba znana, można powiedzieć, autorytet w dziedzinie gotowania. Występując w programie MasterChef Michał Fabiszewski gotował pod okiem Magdy Gessler, Michel Moron, Anny Starmach. Zdobył tytuł vice MasterChefa lubianego programu - mówi Agnieszka Witczak-Armacińska z radomskiego E.Leclerc.
Podczas minionych „Czwartków ze smaczkiem” o odżywianiu według modelu LCHF opowiadała blogerka kulinarna Aleksandra Odziemkowska, która zaprosiła wszystkich na keto racuszki, bez glutenu i laktozy. Gościliśmy też w królestwie serów E.Leclerc. Była degustacja francuskich pyszności: Cantal, Emmental, Marechal czy Mimolette. Bożena Ogar z Działu Sery opowiedziała jak przebiega proces ich dojrzewania, do jakich potraw je podawać i z jakim winem. Tomasz Wasil zaserwował zaś pyszne tartaletki z chrupiącym boczkiem, gruszką i... serem.