Piątek 22 listopada
Cecylii, Marka, Maura
RADOM aktualna pogoda

Wkoło zioło: W korzeniu siła... i odporność! Warsztaty online

dm, MOK 2020-11-22 12:01:00

MOK "Amfiteatr" razem z Magdaleną Oprządek zaprasza na drugie warsztaty z cyklu "Wkoło zioło" - tym razem o korzeniach. Rejestracja i czas na płatność: do 1 grudnia.

Jeśli lubisz aromaty prażonych roślin (jak np. kawa) i chcesz budować swoją odporność, to te warsztaty są dla Ciebie!

- W części teoretycznej skupimy się na właściwościach naszych rodzimych roślin o jadalnych korzeniach, takich jak mniszek lekarski czy łopian mniejszy, a także poznamy bliżej tzw. przyprawy korzenne i ich wpływ na nasz organizm. W części praktycznej warsztatów przygotujecie własnoręcznie zdrową kawę korzenną oraz pachnący peeling do ciała, który będziecie mogli podarować bliskim na święta - opowiada Magda Oprządek, prowadząca warsztaty.

Gotowi na roślinne wyzwanie? Warsztaty odbędą się 9 grudnia o godz. 18. Po rejestracji i opłaceniu paczki z ingrediencjami, dostaniecie link do platformy, na której połączycie się z prowadzącą warsztaty.

Czas trwania: 1 h 20 min
Koszt: 50 zł

Jak to działa? Zarejestruj się: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdd563AE3ycvVgqL2MrIYn5lCc4MaTf3aDjkunBnk3gwZj0Kw/viewform

Zapisy trwają do 1.12!

Dokonaj przelewu za zajęcia na konto nr 07 1240 3259 1111 0000 2989 9522

Wyślij potwierdzenie przelewu na adres veronika.amfiteatr@gmail.com. Wtedy organizatorz wyślą Ci paczkę - pakiet potrzebny do przeprowadzenia warsztatów w domu. Po warsztatach możesz własnoręcznie wykonać zdrowe upominki świąteczne w duchu zero waste.

Prowadząca:

Magdalena Oprządek - geografka, która po poznaniu roślin tatrzańskich nie miała już wątpliwości, czym będzie się zajmować w życiu: roślinami! Jej pasją jest zarażanie ludzi szacunkiem i zamiłowaniem do świata roślin. Zajmuje się edukacją w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego oraz współprowadzi w mężem kawiarnię Karowa 20. Gdy nie ma jej w pracy, zapewne wspina się ze swoimi synami po drzewach w nadwiślańskich łęgach lub parzy herbatę z dzikich roślin jadalnych w czasie jednego ze swych biwaków.

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych