Kwiecień w radomskim E.Leclerc będzie należał do kuchni z Półwyspu Apenińskiego. Od 12 do 17 kwietnia, odkrywców smaków czekają rozmaite makarony, sery i wędliny, a to tylko niektóre z przygotowanych smakołyków do degustacji. Większość przysmaków powstaje na miejscu w oparciu o oryginalne włoskie przepisy – pizze, lazanie i spaghetti, tiramisu, czy panna cotta.
W sobotę (16 kwietnia) w godzinach od 11 do 16 nastąpi główna atrakcja festiwalu – będzie to włoska degustacja. Za smaki będzie odpowiadać znana radomska blogerka kulinarna – autorka bloga „Czosnek w Pomidorach”– Anna Kosterna-Kaczmarek.
- Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali wszystkie odcienie kuchni włoskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej i apetycznej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku włoskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują do przyrządzania potraw, a także do poznawania sztuki gotowania – mówi Thomas Renard, prezes E. Leclerc w Radomiu.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>