Środa 30 października
Zenobii, Przemysława, Edmunda
RADOM aktualna pogoda

Włoskie specjały w Radomiu. Przyjdź i spróbuj

bw 2016-04-06 13:00:00

Włoska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z makaronami. Choć takie myślenie jest zgodne z prawdą, nie należy zapominać o innych przysmakach, jakimi zajadają się Włosi.

Kwiecień w radomskim E.Leclerc będzie należał do kuchni z Półwyspu Apenińskiego. Od 12 do 17 kwietnia, odkrywców smaków czekają rozmaite makarony, sery i wędliny, a to tylko niektóre z przygotowanych smakołyków do degustacji. Większość przysmaków powstaje na miejscu w oparciu o oryginalne włoskie przepisy – pizze, lazanie i spaghetti, tiramisu, czy panna cotta.

W sobotę (16 kwietnia) w godzinach od 11 do 16 nastąpi główna atrakcja festiwalu – będzie to włoska degustacja. Za smaki będzie odpowiadać znana radomska blogerka kulinarna – autorka bloga „Czosnek w Pomidorach”– Anna Kosterna-Kaczmarek.

- Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali wszystkie odcienie kuchni włoskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej i apetycznej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Pragniemy, aby poczuli się w samym środku włoskiej przygody kulinarnej. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują do przyrządzania potraw, a także do poznawania sztuki gotowania – mówi Thomas Renard, prezes E. Leclerc w Radomiu.

Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>

Komentarze naszych czytelników

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu

Dodaj komentarz

Nie przegap

RADOM aktualna pogoda

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Strona używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej
Polityka prywatności Ochrona danych osobowych