Odpowiednio dobrana dieta przynosi organizmowi długofalowe korzyści, jednak wymaga wielu wyrzeczeń i poświęceń. Zdrowe odżywianie wiąże się zazwyczaj z regularnymi wyprawami do specjalistycznych sklepów oraz zwiększonymi wydatkami na zakupy spożywcze. E.Leclerc odciąża klientów w tym trudnym zadaniu, oferując pełną gamę zdrowych produktów w przystępnej cenie. Na półkach sklepowych E.Leclerc klienci znajdą w atrakcyjnych cenach produkty, do których zdążyli się już przyzwyczaić, ale także zupełnie nowe propozycje, takie jak olej kokosowy, płatki bezglutenowe, desery sojowe czy zdrowe i ekologiczne przyprawy.
Wśród coraz bardziej rozbudowanych działów ze zdrową żywnością znajdują się produkty dla dzieci bez soli, cukru i skrobi zagęszczającej, produkty bezglutenowe, obfitujące w błonnik, soki stanowiące źródło przeciwutleniaczy czy gotowe pomysły na dietetyczne śniadania. Żywność ekologiczna to żywność produkowana tradycyjnymi, naturalnymi metodami z dużą dbałością o najwyższą jakość.
Ekologiczne metody produkcji zapewniają ochronę środowiska oraz stanowią zrównoważony system pod względem ekologicznym, ekonomicznym i społecznym. E.Leclerc zawsze, w czytelny sposób informuje klienta, jakie produkty trafiają do jego koszyka. Stąd podział w nazewnictwie na produkty "zdrowe" oraz "bio".
Zdrowa żywność zawiera mniej lub jest całkowicie pozbawiona konserwantów i innych sztucznych substancji, będących często składnikiem żywności konwencjonalnej. Żywność ekologiczna, nazywaną też produktami bio, wymaga dodatkowo specjalnego procesu produkcji, możliwie najbardziej zgodnego z naturą, dzięki czemu zyskuje międzynarodowy certyfikat Rolnictwa Ekologicznego, umieszczany zawsze w widocznym miejscu na opakowaniu produktu. Nowy katalog E.Leclerc ze zdrową żywnością będzie dostępny od 1 do 6 września 2015 roku.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>