Początek marca w radomskim E.Leclerc będzie należał do kuchni znad Loary. Od 1 do 6 marca na odkrywców smaków czekają rozmaite sery – camambert les croises, bleu czy coulommiers to tylko niektóre z nich. Większość przysmaków powstaje na miejscu w oparciu o oryginalne francuskie receptury – rogaliki z nadzieniem, tarty, i francuskie tosty – wszystko to, na życzenie w wersji słodkiej lub słonej.
W sobotę (5 marca) od 10 do 16 nastąpi główna atrakcja festiwalu – będzie to francuska degustacja. Za smaki będzie odpowiadać znana radomska blogerka kulinarna – autorka bloga „Czosnek w Pomidorach” – Anna Kosterna-Kaczmarek. Uczestnicy degustacji będą mogli swobodnie próbować prezentowanych potraw, poznać tajniki francuskiej kuchni i wdrożyć je w życie z pomocą uzyskanych przepisów.
- Chcielibyśmy, aby klienci naszych sklepów poznali wszystkie odcienie kuchni francuskiej, bogatej w różnorodne smaki, zrównoważonej, apetycznej i wykwintnej, skomponowanej z produktów wysokiej jakości. Wiemy, jak bardzo Polacy cenią sobie dobre jedzenie oraz jak dużą wagę przywiązują do przyrządzania potraw, a także do poznawania sztuki gotowania - mówi Thomas Renard, prezes E.Leclerc w Radomiu.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>