- Produkty Klimeko cechuje naturalny i delikatny smak, a opakowanie próżniowe zwiększa ich trwałość. Powstają one w oparciu o tradycyjne receptury i naturalne, ręczne metody wytwarzania - zachwala Agnieszka Woźniak z Biosezamu.
Cechu produktów Klimeko
Jogurt naturalny pozbawiony jest dodatkowego mleka w proszku, żelatyny, skrobi, zagęstników, barwników, aromatów. Wzbogacony jest bakteriami L.casei.
Maślanka ma naturalny smak - lekko kwaśny, orzeźwiający. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna, zawiera naturalną lecytynę. Charakteryzuje się zawartością naturalnych grudek masła.
Kefir naturalny powstaje w wyniku ukwaszenia mleka 2% przy użyciu tzw. "grzybków kefirowych", które zawierają mikroorganizmy zdolne do przeprowadzenia fermentacji mlekowej oraz drożdże kefirowe.
Twarogi tłusty i chudy robione są w tradycyjny sposób w chustach serowarskich w kształcie różków. Wytwarzane są z mleka pasteryzowanego i czystych kultur bakterii mlekowych, posiadają kremowo–śmietankowy smak, delikatną i gładką konsystencję.
Śmietana nie jest homogenizowana. Wzbogaca się ją w bifidobakterie, które wzmacniają mechanizmy obronne organizmu, zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory, ograniczają infekcje drożdżowe, redukują objawy chorób skórnych oraz cholesterol. Przywracają równowagę jelitową.
Masło wykonywane jest ze śmietany ukwaszonej, a po wyjęciu z maselnicy nie ulega żadnej maszynowej obróbce. Każda porcja masła jest ręcznie formowana.
Wiecej o produktach Klimeko dowiesz się tutaj.
Biosezam
Nowy sklep ze zdrową żywnością i naturalnymi kosmetykami mieści się w Radomiu przy ul. 25 Czerwca 26/32. Otwarty jest codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 9:30 - 18:00, w soboty 9:30 - 13:00. Więcej o Biosezamie tutaj. Odwiedź też Biosezam na Facebooku.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>