Radom-24.pl :: Portal Radomia i regionu

Co na wigilijny stół, czyli ''Czwartki ze smaczkiem'' w E.Leclerc Radom

Miasto, Samorząd, Polityka / 2017-12-06 08:27:00

Śledź na musie z wędzonej makreli. Taką pyszność już w najbliższy czwartek przyrządzi Michał Fabiszewski, laureat programu MasterChef. Gotowanie odbędzie się w ramach organizowanej przez radomski E.Leclerc cyklicznej akcji "Czwartki ze smaczkiem".

Michał Fabiszewski

Laureat programu MasterChef opowie o swojej kulinarnej pasji, a pyszność, którą przygotuje będzie podpowiedzią dla tych wszystkich, którzy nie mają jeszcze pojęcia czym zaskoczyć domowników na kolacji wigilijnej.

- To będzie coś lekkiego, smacznego, myślę, że będzie smakowało zarówno tym, którzy lubią tradycję na talerzu, jak i innowację - mówi Michał Fabiszewski.

Spotkanie ze znanym i cenionym kucharzem w ramach "Czwartków ze smaczkiem" odbędzie się w E.Leclerc Radom już 7 grudnia o godzinie 17. Wstęp jest darmowy.

- Nasze „Czwartki ze smaczkiem” są skierowane do osób, które chcą zdrowo się odżywiać, sięgać po wartościowe produkty, uczyć się wybierać odpowiednie składniki, a następnie przygotowywać z nich potrawy dla siebie i swoich rodzin. Dzięki wiedzy specjalistów chcemy w łatwy i przyjemny sposób edukować radomian w kwestii żywieniowej. W najbliższy czwartek naszym gościem będzie Michał Fabiszewski - osoba znana, można powiedzieć, autorytet w dziedzinie gotowania. Występując w programie MasterChef Michał Fabiszewski gotował pod okiem Magdy Gessler, Michel Moron, Anny Starmach. Zdobył tytuł vice MasterChefa lubianego programu - mówi Agnieszka Witczak-Armacińska z radomskiego E.Leclerc.

Podczas minionych „Czwartków ze smaczkiem” o odżywianiu według modelu LCHF opowiadała blogerka kulinarna Aleksandra Odziemkowska, która zaprosiła wszystkich na keto racuszki, bez glutenu i laktozy. Gościliśmy też w królestwie serów E.Leclerc. Była degustacja francuskich pyszności: Cantal, Emmental, Marechal czy Mimolette. Bożena Ogar z Działu Sery opowiedziała jak przebiega proces ich dojrzewania, do jakich potraw je podawać i z jakim winem. Tomasz Wasil zaserwował zaś pyszne tartaletki z chrupiącym boczkiem, gruszką i... serem.

 

autor: dm

Wasze komentarze (0)

Dodaj komentarz:

3 + 3 * 3 =

copyright © 2011 www.radom24.pl

obsługa techniczna: www.zaginionestudio.pl

Linki sponsorowane

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Akceptuję, nie pokazuj więcej