Zadaniem konkursowym było nadesłanie wizualizacji pomieszczenia restauracji z wykorzystaniem urządzeń marki Kratki, tj. wkładów kominkowych i pieców wolnostojących.
Liczne zgłoszenia napłynęły z całej Polski, a same projekty były bardzo kreatywne i utrzymane zarówno w stylu klasycznym, jak i nowoczesnym, czy wręcz futurystycznym. Zarówno liczba prac, jak i kreatywność wykonanych realizacji przerosła oczekiwania producenta.
Zwieńczeniem konkursu „przestrzeń&kominek” był bankiet w hotelu Nihil Novi, na który zostali zaproszeni laureaci, jurorzy oraz patroni medialni. Zwycięskie prace można było podziwiać podczas zaaranżowanej wystawy. Uczestnicy podzieli się wrażeniami i inspiracjami, którymi kierowali się tworząc swoje projekty, ponieważ jak sami stwierdzili, było to dla nich nie lada wyzwanie: zaplanowanie od nowa już istniejącego pomieszczenia, gdzie motywem przewodnim był kominek.
Celem konkursy było pokazanie, że nowoczesne kominki to nie tylko symbol zacisznego domowego ogniska, ale również wdzięczne narzędzie w rękach projektantów, które sprawdzi się w budynku użyteczności publicznej i stworzy w nim przyjazną atmosferę.
Dodajmy, że pierwsze miejsce zajęli Anna Kmieć i Marcin Domurad, którzy zaproponowali stworzenie kominka w centralnym miejscu pomieszczenia i obudowanie go ozdobną strukturą z drewna klejonego. Na drugim miejscu podium znalazła się praca Mateusza Waszaka, który inspirował się w swoim projekcie topografią Radomia - rynek bezpośrednio odpowiada usytuowaniu paleniska, dzięki czemu serce miasta przenosi się do wewnątrz restauracji. III miejsce zajął natomiast Adam Bęczkowski, który wykorzystał złote i miedziane kolory, by podkreślić klasę i przytulny nastrój miejsca.
Więcej o konkursie "przestrzeń&kominek" oraz nowym konkursie organizowanym przez Kratki.pl - tutaj.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>