W ubiegłym tygodniu zniknęły rusztowania zasłaniające nowy obiekt powstający przy ul. Mieszka I 22 A. Oczom radomian i przejezdnych ukazał się nowoczesny budynek, w którym jeszcze w tym roku otwarta zostanie restauracja La Melisa.
Otwarcie w październiku
Budowa szybko dobiega końca. Po robotach budowlanych trwa obecnie montaż wyposażenia technicznego oraz prace wykończeniowe. - Inwestycja zostanie ukończona do końca września - zapewnia Tomasz Barański, kierownik projektu i dodaje: - Wszelkie prace wykonywane są zgodnie z zaopiniowanymi przez urzędy projektami, dlatego odbiory budynku nie powinny potrwać zbyt długo. Według naszych szacunków obiekt przyjmie pierwszych gości pod koniec października tego roku.
Trwają jeszcze ostateczne uzgodnienia co do szczegółów, ale już widać, że restauracja będzie robiła wrażenie. Wszystkie pomieszczenia od początku do końca są tak zaprojektowane by jak najlepiej służyły swemu przeznaczeniu. Klimatyzowane sale dla gości przewidziano na parterze i piętrze. Zaplecze kuchenne i barowe będzie wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt. Goście do dyspozycji będą mieli parkingi, tarasy, ogródek z parasolami i plac zabaw dla dzieci.
Smacznie, świeżo, atrakcyjny stosunek jakości do ceny
Restauracja ma się skupić na smacznych i świeżych daniach. Gości przyjmować będzie na śniadaniach już od godziny 7.00, od 12 do 17 będzie serwować lunche a wieczorem zmieniać wystrój, by zaprosić na wykwintne kolacje. W menu znajdą się m.in. produkty z linii FIT o obniżonej zawartości tłuszczu oraz bezglutenowe.
Tomasz Barański o ofercie restauracji tak opowiada: - To co nas na pewno będzie wyróżniać to smaczna i świeża kuchnia, komfort pozbawionej niepożądanych zapachów sali restauracyjnej oraz profesjonalny personel. Ceny w restauracji będą porównywalne do obecnie funkcjonujących w Radomiu, jednak stosunek jakości do ceny będzie z pewnością atrakcyjny dla naszych gości.
Rezerwacje już ruszyły, praca czeka
La Melisa będzie mogła przyjąć jednocześnie do 180 gości. Nie zaburzając pracy restauracji w wydzielonych salach będzie można zorganizować przyjęcie okolicznościowe od 10 do 120 osób w miarę potrzeb gości. - Jest nam miło, że potencjalni klienci już rezerwują terminy, nawet tak odległe jak za dwa lata, na wesela i komunie - mówi Tomasz Barański.
Obecnie prowadzona jest rekrutacja personelu. za pośrednictwem środków masowego przekazu. Zbierane są CV osób zainteresowanych pracą na stanowiskach kucharzy, pomocy kuchennej, kelnerów i kelnerek. - Od sierpnia będziemy spotykać się z osobami zainteresowanymi, by ocenić ich umiejętności praktyczne oraz rozpocząć cykl szkoleń pod okiem doświadczonego szefa kuchni - informuje kierownik projektu. Ogłoszenie o pracy tutaj.
Najszybsze informacje z Radomia wprost na Twojego Facebooka:
KLIKNIJ I POLUB NAS TERAZ >>